KIINTEISTÖTILIN ASIAKASKIRJE KEVÄT/KESÄ 2019

 

Aurinkoinen tervehdys Kiinteistötilin toimistolta!

 

Asiointi toimistollamme

Koska isännöitsijän työpäivään kuuluu kaikenlaista kokouksista asiakaskäynteihin, suosittelemme, että asioitte toimistollamme ajanvarauksella. Näin voimme palvella teitä paremmin!

Isännöitsijään ja kirjanpitäjiin saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Meidät tavoittaa toimiston aukioloaikoina arkisin Iisalmessa klo 9-16 ja Kiuruvedellä klo 9-15. Pyydämme huomioimaan, ettemme vastaa teksti- tai Whatsapp-viesteihin.

Saatamme päivän mittaan olla kokouksissa tai asiakaspalvelutilanteissa, jolloin puhelimeen ei voi heti vastata. Malta silloin hetki: soitamme aina mahdollisimman pian takaisin! Mikäli asiasi on kiireetön, voi isännöitsijää nakata sähköpostilla.

 

Asukasmuutokset ja maksuasiat

Asukasmuutoksen voi tehdä näppärästi nettisivuillamme osoitteessa www.kiinteistotili.fi tai sähköpostilla suoraan maksujenvalvontaan (Iisalmessa piia.sidoroff@kiinteistotili.fi ja Kiuruvedellä merja.kamarainen@kiinteistotili.fi). 

Myös maksuasiat hoituvat nopeimmin maksujenvalvonnan kautta. E-lasku on kätevä tapa maksaa vastike; sen voi ottaa käyttöön omassa verkkopankissa. Ilmoitathan maksumuutoksista aina etukäteen!

 

Vikailmoitukset

Vuotaako hana? Onko patteri kylmä? Vikailmoituksen voi tehdä suoraan talohuollolle, ja voitte sopia talohuollon kanssa mahdollisesta huoneistossa käynnistä. Talohuollon yhteystiedot löytyvät yleensä taloyhtiön ilmoitustaululta.

 

Sähköinen osakerekisteri

Suurin mullistus sitten turvapainettujen asunto-osakekirjojen on täällä – sähköinen huoneistotietojärjestelmä. Järjestelmän ideana on saattaa asteittain asunto-osakeyhtiöt paperittomaan ja edullisempaan toimintamalliin, etenkin yhtiöiden tulevaisuutta ajatellen.

Tiedot omistuksesta luodaan Maanmittauslaitoksen vastuulla olevaan rekisteriin, johon oman panoksensa antavat myös Verohallinto, Patentti- ja rekisterihallitus sekä Väestörekisterikeskus toimittaen tarpeellisia alkutietoja. Näin ollen jatkossa asunto-osakeyhtiöt eivät enää vastaa osakeluettelon ylläpidosta, eivätkä esimerkiksi valvo millään tapaa varainsiirtoveron maksua.

Osakeluettelon tarjoaa jatkossa huoneistotietojärjestelmä, ja varainsiirtoveron maksun valvontakin siirtyy Maanmittauslaitokselle. Nämä osaltaan vähentävät asunto-osakeyhtiöiden toimintarasitteita. Jatkossa myös panttaustiedot löytyvät järjestelmästä. Jo olemassa oleville yhtiöille siirtymisaika järjestelmään on verrattain pitkä, alkaen 1.5.2019 kestäen aina vuoden 2022 loppuun asti.

 

Asukasinfo

Osoitteesta www.kiinteistotili.fi/asukasinfo löytyy hyödyllistä tietoa asumiseen liittyen.

 

Huoneistoremontit

Osakkaan on ilmoitettava huoneistoon kohdistuvista remonteista taloyhtiölle etukäteen kirjallisesti (muutostyöhakemus). Yhtiölle tulee antaa kohtuullinen aika käsitellä hakemus. Ilmoitusvelvollisuuden ulkopuolelle jäävät ainoastaan maalaus- ja tapetointityöt, joilla ei ole vaikutusta ääni- tai lämpöeristyksiin. Lomakkeita ja tarkempia ohjeita saatavana isännöitsijältä. Voit myös täyttää lomakkeen nettisivullamme Ilmoitukset -> Muutostyöhakemus.

 

Tietosuoja-asiat

Taloyhtiön tietosuojaseloste kertoo, miten taloyhtiössä käsitellään henkilötietoja ja miten tietoturvasta on huolehdittu. Voit tutustua tietosuojaselosteeseen Kiinteistötilin toimistolla tai osoitteessa www.kiinteistotili.fi. Kunnioitamme asiakkaidemme yksityisyyttä, emmekä luovuta henkilötietoja ulkopuolisille tahoille.

 

Kun kesä koittaa…

…grillaaminen kuuluu kesään!

Muista noudattaa taloyhtiön järjestyssääntöjä sekä hyviä käytöstapoja grillatessasi huoneistosi parvekkeella tai terassilla. Avotulen tekeminen on kielletty rakennusten lähellä. Helpoin ja toimivin keino onkin käyttää sähkögrilliä. Varmistathan kuitenkin grillaamista koskevan ohjeistuksen isännöitsijältäsi, ennen kuin suuntaat grilliostoksille!

…matkailu avartaa

Mikäs sen mukavampaa kesällä, kuin matkailu! Muista kuitenkin jättää asunto aina asutun näköiseksi. Pyydä tuttua hakemaan postit laatikosta tai luukusta, ja kerro heille myös lomasuunnitelmistasi. Reissuja ei kannata hirveästi hehkuttaa sosiaalisessa mediassa, ikinä ei tiedä kuka nämä päivitykset näkee.

…isännöitsijäkin lomailee

Kiinteistötilissä järjestetään aina toimiva tuuraus isännöitsijänne poissa ollessa. Voitte soittaa isännöitsijänne numeroon ja puhelu siirtyy tuuraajalle. Sähköposteihin vastailemme lomien jälkeen.

 

Isännöitsijä auttaa mielellään, mikäli Teillä on taloyhtiötänne koskevia kysymyksiä!

Terveisin

KIINTEISTÖTILIN TIIMI  :)

 

Logo

 

 

 

 

Talosiluetti