Asiointi toimistollamme

Koska isännöitsijän työpäivään kuuluu kaikenlaista kokouksista asiakaskäynteihin, suosittelemme, että asioitte toimistollamme ajanvarauksella. Näin voimme palvella teitä paremmin!

Isännöitsijään ja kirjanpitäjiin saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Meidät tavoittaa toimiston aukioloaikoina arkisin klo 9-16. Pyydämme huomioimaan, ettemme vastaa teksti- tai Whatsapp-viesteihin.

Saatamme päivän mittaan olla kokouksissa tai asiakaspalvelutilanteissa, jolloin puhelimeen ei voi heti vastata. Malta silloin hetki: soitamme aina mahdollisimman pian takaisin! Mikäli asiasi on kiireetön, voi isännöitsijää nakata sähköpostilla.

Asukasmuutokset ja maksuasiat

Asukasmuutoksen voi tehdä näppärästi nettisivuillamme osoitteessa www.kiinteistotili.fi tai sähköpostilla suoraan maksujenvalvontaan (Iisalmessa piia.sidoroff@kiinteistotili.fi ja Kiuruvedellä merja.kamarainen@kiinteistotili.fi)

Myös maksuasiat hoituvat nopeimmin maksujenvalvonnan kautta. E-lasku on kätevä tapa maksaa vastike; sen voi ottaa käyttöön omassa verkkopankissa. Ilmoitathan maksumuutoksista aina etukäteen!

Vikailmoitukset

Vuotaako hana? Onko patteri kylmä? Vikailmoituksen voi tehdä suoraan talohuollolle, ja voitte sopia talohuollon kanssa mahdollisesta huoneistossa käynnistä. Talohuollon yhteystiedot löytyvät yleensä taloyhtiön ilmoitustaululta.

Sähköinen osakerekisteri

Suurin mullistus sitten turvapainettujen asunto-osakekirjojen on täällä – sähköinen huoneistotietojärjestelmä. Järjestelmän ideana on saattaa asteittain asunto-osakeyhtiöt paperittomaan ja edullisempaan toimintamalliin, etenkin yhtiöiden tulevaisuutta ajatellen. Tiedot omistuksesta luodaan Maanmittauslaitoksen vastuulla olevaan rekisteriin, johon oman panoksensa antavat myös Verohallinto, Patentti- ja rekisterihallitus sekä Väestörekisterikeskus toimittaen tarpeellisia alkutietoja. Näin ollen jatkossa asunto-osakeyhtiöt eivät enää vastaa osakeluettelon ylläpidosta, eivätkä esimerkiksi valvo millään tapaa varainsiirtoveron maksua. Jo olemassa oleville yhtiöille siirtymisaika järjestelmään on verrattain pitkä, alkaen 1.5.2019 kestäen vuoden 2022 loppuun asti.

Muovista mahdollisuuksia!

Iisalmessa ja Kiuruvedellä on viimein päästy mukaan taloyhtiöiden osalta muovijätteen erilliskeräykseen, ja tätä myötä näiden jätteiden tehokkaaseen kierrätykseen. Toimenpiteiden tarkoituksena on vähentää tarpeetonta ympäristökuormaa muovin osalta.

Taloyhtiöiden asukkaiden olisi hyvä huomioida se, että jätteet laitetaan oikeisiin jäteastioihin myös oikealla tavalla. Oikea tapa tarkoittaa pääsääntöisesti sitä, että jätteet ovat puhtaita, kuivia ja tyhjiä. Edellä mainitut vaatimukset ovat olemassa siksi, että näin turvataan jätteenkäsittelyyn osallistuvien henkilöiden terveellinen ja turvallinen työskentely-ympäristö sekä se, ettei jäte-erät pilaannu esimerkiksi mikrobien tai muun kasvuston vuoksi ennen kuin näitä jätteitä voidaan käyttää hyödyksi. Lisäksi jäteastioissa olevat ruoantähteet ja vastaavat voivat houkutella tuhoeläimiä, sekä aiheuttaa myös tarpeetonta likaantumista ja hajuhaittaa jätekatokseen tai -aitaukseen.

Suorin ja suurin hyöty on vähentyvät jätehuoltokulut, jotka osaltaan vaikuttavat osakkailta kerättäviin hoitovastikkeisiin, ja vuokralaisilta perittävään vuokraan. Lajittelu edistää eri materiaalien uusiokäyttöä, joten näin tietyllä tapaa ”pelastamme” yhteistä maapalloamme. Muovijätteen keräysasiaa voit viedä omassa taloyhtiössä eteenpäin isännöitsijän, taloyhtiön hallituksen tai yhtiökokouksen kautta.

 

Asukasinfo

Osoitteesta www.kiinteistotili.fi/asukasinfo löytyy hyödyllistä tietoa asumiseen liittyen.

Huoneistoremontit

Osakkaan on ilmoitettava huoneistoon kohdistuvista remonteista taloyhtiölle etukäteen kirjallisesti (muutostyöhakemus). Yhtiölle tulee antaa kohtuullinen aika käsitellä hakemus. Ilmoitusvelvollisuuden ulkopuolelle jäävät ainoastaan maalaus- ja tapetointityöt, joilla ei ole vaikutusta ääni- tai lämpöeristyksiin. Lomakkeita ja tarkempia ohjeita saatavana isännöitsijältä. Voit myös täyttää lomakkeen nettisivullamme Ilmoitukset -> Muutostyöhakemus.

Tietosuoja-asiat

Taloyhtiön tietosuojaseloste kertoo, miten taloyhtiössä käsitellään henkilötietoja ja miten tietoturvasta on huolehdittu. Voit tutustua tietosuojaselosteeseen Kiinteistötilin toimistolla tai osoitteessa www.kiinteistotili.fi. Kunnioitamme asiakkaidemme yksityisyyttä, emmekä luovuta henkilötietoja ulkopuolisille tahoille.

Kun talvi koittaa…

matkailu avartaa! Muista kuitenkin jättää asunto aina asutun näköiseksi lähtiessäsi lomalle. Pyydä tuttua hakemaan postit laatikosta tai luukusta, ja kerro heille myös lomasuunnitelmistasi. Reissuja ei kannata hirveästi hehkuttaa sosiaalisessa mediassa, ikinä ei tiedä kuka nämä päivitykset näkee. Tiesithän, että laki edellyttää osakkaalta huoneiston huolellista hoitoa, johon kuuluu myös huoneiston kunnon seuraaminen, jos koti jää pitkäksi aikaa tyhjilleen.

…joulun ja uuden vuoden aika taloyhtiössä

Kinkkurasvat: nestemäisiä kinkkurasvoja ei tule kaataa viemäriin mahdollisten tukosten takia. Rasvat on vietävä sekajäteastiaan suljetussa rasiassa, joka suljetaan vielä muovipussiin. Varmista, ettei pussi vuoda! Jähmettyneen rasvan voi laittaa biojätepussissa biojätteisiin.

Pahvilaatikot ja käärepaperit: pahvilaatikoiden ja vastaavien osalta on muistettava litistää laatikot huolellisesti, ja sijoittaa ne kartonkijätteisiin. Lahjapaperit voi laittaa sekajätteisiin. Pidetään jätevarasto siistinä koko pyhien ajan.

Joulukuuset: Joulukuuset on hyvä tuoda käytön jälkeen jätekatoksen viereen, josta jätehuoltoliike ottaa ne mukaansa.

Tulen käsittely ja palovaroittimet: tuikkujen ja kynttilöiden yms. tulen käsittelyn suhteen on muistettava olla varovainen niin sisällä kuin ulkonakin. Varmista omien palovaroittimien toiminta!

…isännöitsijäkin lomailee

Kiinteistötilissä järjestetään aina toimiva tuuraus isännöitsijänne poissa ollessa. Voitte soittaa isännöitsijänne numeroon ja puhelu siirtyy tuuraajalle. Sähköposteihin vastailemme lomien jälkeen.

 

Isännöitsijä auttaa mielellään, mikäli Teillä on taloyhtiötänne koskevia kysymyksiä!

Mukavaa loppuvuotta toivottaa

KIINTEISTÖTILIN TIIMI  :)

Logo

Talosiluetti