Valikko Sulje

Kaapelitelevision kanavanumerointi muuttuu 31.8.2021

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot muuttuvat 31.8.2021 siten, että ilmaiskatselussa olevien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelon alusta eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21. Mikään tv-kanava ei poistu valikoimasta – ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa.

Muutos koskee kaikkia kaapeli-tv -asiakkaita Suomessa. Suurimmalle osalle asiakkaita muutos tuo laadukkaamman tv-kuvan laadun helpommin saataville. Televisiotekniikka on jatkuvasti kehittynyt ja kuvan laatu parantunut. HD- eli teräväpiirtolähetykset alkoivat kaapelitelevisioverkoissa jo toistakymmentä vuotta sitten. Teräväpiirtokuva on perinteistä tarkkuutta huomattavasti parempi, ja valtaosalla kaapeli-tv-verkon katsojista on jo HD-vastaanotin. Muutoksen jälkeen ilmaiskatselussa olevien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät televisiosta entistä helpommin. Muutos koskee vain kaapelitelevisioverkon asiakkaita.

Osalla kotitalouksista on käytössä vanhempi, perustekniikan televisio, joka ei tue teräväpiirtotekniikkaa. Muutos ei kuitenkaan vaadi uuden laitteen hankkimista. Perustekniikan kanavat näkyvät edelleen, mutta niiden kanavapaikat vaihtuvat.

KANAVAHAKU VOI OLLA TARPEEN

Muutos tehdään kaapelitelevisioverkossa tiistaina 31.8.2021 alkaen klo 10. Uudemmat laitteet löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan muutoksen jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, tee laitteelle kanavahaku tai tehdasasetusten palautus. Lisätietoja saat Kaisanetin asiakaspalvelusta.

 

(Lähde: https://www.kaisanet.fi/kaapelitelevision-kanavamuutos-elokuussa-teravapiirtokanavat-siirtyvat-kanavaluettelon-alkuun/)