Valikko Sulje

Viimeinkin siirrytään osakekirjojenkin kanssa sähköiseen maailmaan!

Kaikkien Kiinteistötilin asiakastaloyhtiöiden osakeluettelot on siirretty jo tovi sitten Maanmittauslaitoksen sähköiseen järjestelmään (pl. muutamat poikkeukset, jotka ovat keskinäisiä kiinteistöosakeyhtiöitä – joiden siis ei ole pakko siirtää osakeluetteloaan MML:lle).

Osakkaan on mitätöitävä paperinen osakekirja kymmenen (10) vuoden kuluessa siitä, kun osakeluettelo on siirretty – siirtopäivä on mainittu lähettämässämme kirjeessä ja jos kirje on hukassa, voi siirtopäivän kysäistä asiakaspalvelustamme. Kiirettä siirtoon ei ole, ja kaikenlisäksi MML:lta on kantautunut tietoa, että he ovat tällä hetkellä todella ruuhkaantuneet. Mikäli arvelet, että myyt huoneistosi seuraavan 10 vuoden aikana, ei kannata hötkyillä: osakekirjan voi ”sähköistää” kaupan yhteydessä. Tärkeintä olisi paikantaa osakekirja: onko se kotona piirongin laatikossa, pankissa vakuutena vai tallelokerossa säilytyksessä? Kadonneen osakekirjan kuoletusta haetaan käräjäoikeudelta.

Muutosta on moitittu rahastukseksi, mutta oikeastaan siinä on puolensa: nyt poistuu huoli ja velvollisuus, että mitä jos se osakekirja vaikkapa katoaa. Meidänkin toimistolta on tultu osakekirjoja etsimään – isännöitsijäntoimistot eivät näitä koskaan ole ottaneet säilytykseen, koska ne ovat omistajan henkilökohtaista omaisuutta.

Viimeinkin siirrytään osakekirjojenkin kanssa sähköiseen maailmaan!