Valikko Sulje

Hassuja uskomuksia ja muita myyttejä isännöintityöstä, osa 2

Isännöitsijäkö on lomalla/sairaana/vaihtuu? Nyt taloyhtiömme asiat ovat heitteillä!

 • Ei todellakaan pidä paikkaansa! Meillä Kiinteistötilissä isännöinti ei ole yhden miehen tai naisen show’ta, vaan taloyhtiönne asioita hoitaa isännöintitiimi (isännöitsijän lisäksi taloyhtiönne asioita hoitaa päivittäin kaksi kirjanpitäjää: huolehdimme laskut maksuun, kirjaamme asukasmuutokset, seuraamme vastikesaatavia sekä vastaamme erilaisiin asiakaspalveluun saapuviin tiedusteluihin). Jos isännöitsijänne ei ole paikalla, puhelut kääntyvät tuuraajalle. Meitä on Kiinteistötilissä yhteensä 11 työntekijää, joten työt tehdään aina.
 • Suosittelemme, että otatte yhteyttä asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu(a)kiinteistotili.fi tai p. 0400 406 182/Iisalmi ja p. 0400 406 185/Kiuruvesi), joka hoitaa asian oikeaan suuntaan eteenpäin (isännöitsijälle, huoltoon, siivousfirmaan jne). Emme aina pysty heti vastaamaan puhelimeen, mutta jos maltat hetken, niin soitamme kyllä takaisin. Tavoitat meidät toimiston aukioloaikoina arkisin klo 9-15

Miksi ette kuulu Isännöintiliittoon?

 • Olemme valinneet kumppaniksemme Kiinteistöliiton, jonka jäsenyydestä taloyhtiöille on aitoa hyötyä: Kiinteistöliiton paikallisyhdistys on järjestänyt mm. Iisalmessa ja Kuopiossa koulutuksia & tapahtumia hallituksille. Isännöintiliiton tehtävä on ainoastaan isännöitsijöiden ”edunvalvonta”.

Yhtiökokouskutsu ei taaskaan kilahtanut postilaatikkoon!

 • Olethan tehnyt osoitteenmuutoksen isännöitsijäntoimistoon? Valitettavan yleinen harhaluulo on, että postiin/maistraattiin tehty muuttoilmoitus välitetään joka paikkaan. Pankit, Kela ja suuret yritykset voivat ostaa tällaisia osoitepalveluita. Postin saajalla on kuitenkin vastuu ilmoittaa eri laskuttajille oikeat yhteystiedot.
 • Kevään yhtiökokoukset ovat käsillä, joten voit kätevästi tarkistaa osoitetietosi sähköpostilla tai soittamalla asiakaspalveluihimme.

Isännöitsijäntoimiston asiakaspalvelu sanoo, että vapaita autopaikkoja ei ole, vaikka parkkipaikka ammottaa tyhjyyttään!

 • Autopaikoista saattaa monissa taloyhtiöissä olla pulaa, ja siksi ne tulisi saada aktiiviseen käyttöön. Emme pysty kuitenkaan toimistolta käsin valvomaan paikkojen käyttöastetta. Seuraamme tietysti, että huoneistot, jotka ovat varanneet paikan, maksavat siitä.
 • Jossakin taloyhtiössä autopaikat saattavat olla osakkeina, jolloin niitä ei taloyhtiö vuokraa asukkailleen.

Vesimaksujen tasaukset

 • Näin vuodenvaihteessa monissa taloyhtiöissä tehdään vesilaskutusta. Vesilaskutuksessa ”tähdätään nollaan”, eli siihen, että jokainen huoneisto maksaisi kulutuksensa verran ennakoita. Mikäli saat suuren hyvityksen tai lisälaskun, kirjanpitäjä voi muuttaa ennakoita vastaamaan kulutusta -> rahaa ei kannata antaa taloyhtiölle lainaan (liian suuret ennakot) ja vastaavasti vettä ei kannattaisi käyttää velaksi (jolloin saat hurjan vesilaskun)
 • Jokainen käyttää vettä omalla tavallaan, eli tasauslaskua ei kannata verrata kaverin tai naapurin kanssa
 • Keskivertosuomalainen kuluttaa vettä noin 155 litraa/vrk.
  • Normaali suhde vedessä on 1/3 osaa lämmintä ja 2/3 osaa kylmää. Veden lämmittäminen on kallista, joten jos lämpimän veden osuus nousee, kasvaa myös laskun loppusumma, vaikka kulutus olisi 155 ltr kieppeillä.
 • Talohuolto lukee huoneistojen vesimittarit omien aikataulujensa mukaisesti. Laadimme laskut, kun lukemat saapuvat toimistollemme
 • Vesilaskutiedustelut pyydämme osoittamaan asiakaspalveluumme.

Olen tehnyt vuokra-asuntohakemuksen. Miksi en ole saanut asuntoa?

 • Asuntoja tarjotaan ja esitellään vain hakemusten perusteella. Saamme viikoittain kymmeniä hakemuksia. Soitamme vain niille hakijoille, joille voimme tarjota asuntoa. Meillä ei valitettavasti ole resursseja kontaktoida niitä, jotka eivät esim. luottotietojen puutteen vuoksi saa asuntoa kauttamme.

Miksi taloyhtiön lainassa on rahastointipäätös? En voi asuntosijoittajana vähentää tätä heti verotuksessa!

 • Tässä asiassa mennään taloyhtiön etu edellä: mikäli kertasuorituksia/pääomavastikkeita ei rahastoida (vaan tuloutetaan), saattaa taloyhtiölle muodostua liikaa tuloja ja näin ollen voittoa. Yritysten – ja myös taloyhtiön – on voitostaan maksettava tuloveroa. Siinä, että ns. tavallinen taloyhtiö perii vastikkeita, ja maksaa liikaa peritystä veroa, ei ole mitään järkeä.
 • Kirjanpidossa voidaan toki poistoilla ja asuintalovarauksella pienentää voittoa, mutta niilläkin on rajansa. Tavallinen taloyhtiö pyrkii 0-tulokseen, mutta mikäli taloyhtiöllä on aiempia vahvistettuja tappioita, voidaan niitä hyödyntää ja tehdä voittoa.

Miksi teksti- /Whatsapp-viestiini ei ole kuulunut vastausta?

 • Toivomme, että otatte meihin yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteydenottosi voi sisältää jotain sellaista, mitä meidän tarvitsee tallentaa isännöintijärjestelmäämme. Viestit eivät välity eteenpäin esim. tuuraajalle.

 

 

(Lue myös aiempi ”Hassuja uskomuksia ja muita myyttejä isännöintityöstä”:

https://kiinteistotili.fi/yleinen/hassuja-uskomuksia-ja-muita-myytteja-isannointityosta/)

 

#aidostipaikallinen
#isännöitsijä #tilitoimisto
#iisalmi #kiuruvesi
#kauppalehtimenestyjät
#annameidänhuolehtiaarvokkaimmastaomaisuudestasi
#kiinteistötilintiimi #parhaattyypit